Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα της εστίασης – Αγωνία σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

21.05.2020 | 18:46 Eνσωμάτωση

Από τη μία η ανησυχία επιχειρηματιών για το αν θα βγει ο κόσμος τη Δευτέρα για φαγητό και καφέ, και από την άλλη οι υπάλληλοι, με τις ανάγκες της καθημερινότητας να πιέζουν και τις μαύρες σκέψεις να επιβαρύνουν την ψυχολογία τους, όλο και περισσότερο.

Ο Νίκος δουλεύει το πρωί στο μπουφέ μιας καφετέριας φτιάχνοντας  καφέδες. Τους τελευταίους δύο μήνες αυτός και οι συνάδελφοί του βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας. Αν και είναι χαρούμενος που θα γυρίσει ξανά στην εργασία του η ανησυχία του παραμένει.

Με το χαρτί και το στυλό στο χέρι, κάνει υπολογισμούς πίσω από τη μπάρα. Πόσα λεφτά τελικά θα καταλήγουν στην τσέπη του, αν ο εργοδότης του αποφασίσει να του μειώσει τις ώρες και τις μέρες της δουλειάς;

Ο κύριος Δημήτρης διατηρεί μια ταβέρνα στην Αγιά Παρασκευή εδώ και 30 χρόνια. Αν και διαθέτει μεγάλο εξωτερικό χώρο, φέτος οι πελάτες του θα είναι λιγότεροι.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της εστίασης, δεν άφησαν ικανοποιημένους τους επαγγελματίες που ζητούν μείωση φόρου.

Αν και η επιδότηση εργασίας είναι ένα βοηθητικό μέτρο για τους εργαζόμενους, οι θέσεις εργασίας και αποδοχές είναι αυτό που τους απασχολεί.