Κόσμος

Σκληρή γλώσσα από Πελόζι για Τραμπ – Τι είπε για τα «περιττώματα σκύλου στα παπούτσια του»

21.05.2020 | 13:54 Eνσωμάτωση

Με νέους χαρακτηρισμούς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της κορυφαίας εκπροσώπου των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόζι. 

Η κόντρα, που ξεκίνησε με αφορμή τη χρήση της υδροχλωροκίνης από τον Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζεται.

Η πρόεδρος του Κογκρέσου κατηγόρησε τον Τραμπ για παιδιάστικη συμπεριφορά σχολιάζοντας ανάρτηση του στο Τουίτερ στην οποία κατονόμασε ως δολοφόνο τηλεπαρουσιαστή του MSNBC.

«Φέρεται τόσο ανάρμοστα με τόσο πολλούς τρόπους που μοιάζει σχεδόν φυσιολογικό. Όπως τα παιδιά που λερώνουν τα παντελόνια τους με λάσπη όταν παίζουν. Έρχεται με περιττώματα σκύλου στα παπούτσια του και όλοι όσοι συνεργάζονται μαζί του θα τα έχουν πάνω στα δικά τους για πολύ καιρό ακόμη» είπε για τον Τραμπ η Πελόζι.

Ο ίδιος ο Τραμπ, πάντως, δεν πήρε πίσω τις δηλώσεις του για την υδροχλωροκίνη. Αντιθέτως, ενημέρωσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει το σκεύασμα.

Στο μεταξύ, την άρση των περιοριστικών μέτρων και στη δική τους πολιτεία απαίτησαν κάτοικοι του Μίσιγκαν, που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το τοπικό Καπιτώλιο μετατρέποντας το χώρο σε υπαίθριο κομμωτήριο.

Η χαλάρωση των μετρων έχει ξεκινήσει σε 50 από τις συνολικά 52 πολιτείες παρόλο που τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν ευνοούν την άρση της καραντίνας σε όλες τις περιπτώσεις.

Εξάλλου, νέα εκστρατεία ξεκίνησαν οι διάσημοι καλλιτέχνες, που ίδρυσαν το παγκόσμιο κίνημα ONE. Πασίγνωστοι αστέρες του σινεμά και όχι μόνο, δίνουν το μικρόφωνο στους ειδικούς, για να ακουστούν οι επιστημονικές απόψεις τους σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την καταπολέμησης του κορωνοϊού τιμήθηκε, μεταξύ άλλων και ο Τομ Χανκς.

Η τελετή απονομής των βραβείων Webby ήταν διαφορετική και άκρως διασκεδαστική παρόλο που παρουσιαστές και βραβευθέντες συμμετείχαν από τα σπίτια τους.