Ελλάδα

Οι αντιδράσεις επιχειρηματιών και εργαζομένων στη δέσμη μέτρων για εστίαση – τουρισμό

21.05.2020 | 10:53 Eνσωμάτωση

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν σωρευθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στους κλάδους της εστίασης και των ξενοδοχείων. 

Για τα προβλήματα αυτά αλλά και για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Mag» η κ. Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης και ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος ΔΣ συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Η κ. Νίκη Κωνσταντίνου σχολίασε πως φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Οι ξένοι τουρίστες θα είναι λίγοι, ενώ υπάρχουν και πολλά χρέη που συγκεντρώθηκαν στις πλάτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων και του κλεισίματος των επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που να διασφαλίζουν τους καταναλωτές και την δημόσια υγεία, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού και ξαναμπει ο κλάδος σε έναν φαύλο κύκλο «lockdown».

Εκτίμησε δε πως οι τιμές στην εστίαση θα μειωθούν από τη στιγμή που θα μειωθεί ο ΦΠΑ.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση «πούλησε την δουλειά 360.000 εργαζομένων τόσο φθηνά όσο πουθενά».

«Από τον επόμενο μήνα θα μπορούν οι μεγαλοεργοδότες στην εστίαση, τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία να απασχολούν τους εργαζόμενους όσο, όποτε και όπως θέλουν», είπε χαρακτηριστικά.