Ελλάδα

ΟΑΣΑ: Συνωστισμός, ελλείψεις και ασυνεννοησία

21.05.2020 | 10:34 Eνσωμάτωση

Έντονος προβληματισμός επικρατείς στις τάξεις των εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών, ύστερα από την υποχρέωση που έχουν να ελέγχουν τον αριθμό των επιβατών, κάτι που αν δεν κάνουν, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες γιγαντώνονται.

Από τα 1700 λεωφορεία που κυκλοφορούν σε όλη τη χώρα, τα 400 θα πρέπει να αποσυρθούν έως τα μέσα του 2021, καθώς έχει λήξει και η τελευταία προθεσμία της παράτασης που μπορούν να κυκλοφορούν.

Παράλληλα, διόροφα λεωφορεία σαπίζουν στις αποθήκες του ΟΑΣΑ, ενώ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν από το 2007. Ως εκ τούτου, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες είναι μεταξύ 51-55 ετών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Αποστόλης Ραυτόπουλος, τοποθετήθηκε για τα παραπάνω ζητήματα, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Μην πυροβολείτε τους οδηγούς» τόνισε, ζητώντας από την πολιτεία να στηρίξει με πράξεις τις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποιώντας «άμεσα προσλήψεις σε προσωπικό κίνησης και τεχνικό προσωπικό. Και φυσικά να μπουν λεωφορεία».

Σε ότι αφορά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στα λεωφορεία, ο κ. Ραυτόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν προτείνει μέτρα στην διοίκηση του ΟΑΣΑ για την αποφυγή του. Μέτρα που όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν εφαρμόστηκαν.

«Δεν μπορούσε ο επιβάτης να πάει από νομό σε νομό και έπεσαν όλοι οι επιβάτες σε δύο σημεία της Αττικής. Από Νομισματοκοπείο για Λούτσα και από Ελληνικό προς Σαρωνίδα και Σούνιο. Είχαμε ζητήσει ενισχυτικά λεωφορεία ώστε όταν υπήρχε πολύς κόσμος στη κάθε γραμμή να μπαίνει δεύτερο και τρίτο λεωφορείο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Κάτι που δεν συνέβη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.