Ελλάδα

Με λίγους Έλληνες φέτος οι τουριστικοί προορισμοί

21.05.2020 | 20:51 Eνσωμάτωση

Σωσίβιο στην κατάσταση που διαμορφώνεται ίσως αποτελέσει για πολλούς επιχειρηματίες ο εσωτερικός τουρισμός. Και εδώ, ωστόσο, η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, καθώς οι Έλληνες εμφανίζονται διστακτικοί να προγραμματίσουν τις διακοπές τους, είτε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει είτε λόγω των φόβων που δημιουργεί η πιθανότητα διασποράς του ιού.

Όνειρο θερινής νυκτός αποτελούν οι διακοπές και φέτος για μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Οικονομικοί λόγοι, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια αλλά και ο κορωνοϊός αποτελούν τους βασικότερους λόγους που ακόμη περισσότεροι Έλληνες σε σχέση με πέρυσι δεν θα κάνουν διακοπές.

Πέρσι η Πελαγία Μητσακάκη είχε πάει με την οικογένειά της πέντε μέρες στο Πόρτο Χέλι , φέτος δεν έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει τίποτα.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Δημήτρης Γεωργόπουλος ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκίνητων, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα ούτε στο χωριό να πάει.

Ο 22χρονος Δημήτρης Στρατής είναι φοιτητής στη σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών. Το φετινό καλοκαίρι θα το περάσει στη δουλειά, για να μπορέσει να βγάλει το χειμώνα.

Το μέρος καταγωγής και σπίτια φίλων κερδίζει έδαφος αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες, όπως ο Μιλτιάδης Μάρκος ιδιοκτήτης καταστήματος στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο φετινός Μάιος για τον εσωτερικό τουρισμό έχει χαθεί. Αντίστοιχα πέρσι είχαμε στα ξενοδοχειακά καταλύματα 952.405 διανυκτερεύσεις, τον Ιούνιο του 2019 1.287.677 διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο 1.734.546 και τον Αύγουστο 2.416.241 διανυκτερεύσεις.

Έμφαση στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού δίνει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης του σχεδίου για την επανεκκίνηση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις.

Εκτιμάται ότι ο εσωτερικός τουρισμός φέτος θα περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.