Ελλάδα

Ξενοδόχος στο LIVE NEWS: Θέλουμε Έλληνες πελάτες – Φοβόμαστε τον κορωνοϊό

21.05.2020 | 18:52 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η Μαίρη Παναγάκου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στον Κότρωνα του Λακωνικού κόλπου, που όπως λέει θέλει Έλληνες και όχι ξένους πελάτες φέτος, λόγω του φόβου της για το κορωνοϊό.

«Είμαστε δύο μικρά καταλύματα μόνο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Επειδή είμαι πολλά χρόνια στον τουρισμό, από το 1981, έχω ζήσει πολλά ανεβάσματα και κατεβάσματα του τουρισμού και χρόνια πριν έχω στραφεί στον Έλληνα πελάτη, διότι τον θεωρώ μακράν τον καλύτερο, και ας είναι μερικές φορές και δύσκολος», σημείωσε η κ. Παναγάκου.

«Αρκετοί πελάτες Έλληνες με ρωτάνε αν θα είναι και ξένοι. Δουλεύω με μεμονωμένους πελάτες και επαναλαμβανόμενους, που σχεδόν το 100% είναι Έλληνες. Ο Έλληνας ψάχνει τον Έλληνα αυτή τη χρονιά. Μέχρι στιγμής είχα ελάχιστες ακυρώσεις, γιατί ο Έλληνας έκλεινε πάντα Μάιο – Ιούνιο. Δεν κλείνει ο Έλληνας από τον περασμένο Οκτώβριο», πρόσθεσε.  

«Ξένοι ήταν κάποιοι πολύ λίγοι, δεν θέλησαν επιστροφή της προκαταβολής, μετέφεραν τις κρατήσεις τους για του χρόνου. Για 25 μέρες του Αυγούστου είχα μια μεγάλη παρέα 50 Γάλλων. Δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν για του χρόνου. Όχι δεν τους θέλω φέτος τους 50 Γάλλους. Είμαι και εγώ σε ευπαθή ομάδα. Σε τέτοια μικρά μέρη, πρέπει να προφυλάξω και τους συναδέλφους μου και τους υπόλοιπους πελάτες», κατέληξε η κ. Παναγάκου.