Ελλάδα

Κ. Ξυλούρης στο MEGA: Παγκόσμιο φαινόμενο η Μάχη της Κρήτης

21.05.2020 | 11:50 Eνσωμάτωση

Στις 20 Μαΐου του 1941, οι ναζιστικές δυνάμεις, άρχισαν την επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης.

Μια μάχη που ανέδειξε των ηρωισμό των Ελλήνων και συγκεκριμένα το μεγαλείο και την ανδρειοσύνη που διακατέχει τον Κρητικό λαό.

Εξ’ αφορμής της επετείου έναρξης της μάχης αλλά και του σχετικού συγγράμματος που εξέδωσε, με τίτλο «Η μάχη των αμάχων – Το μεγαλείο της κρητικής ψυχής», ο επίτιμος πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης, Κώστας Ξυλούρης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag».

«Δεν είναι ελληνικό γεγονός η Μάχη της Κρήτης. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που πέρασε σε όλο τον κόσμο. Σημείο αναφοράς για όσους συμμερίζονται τις αρχές της ελευθερίας της ειρήνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ένας λαός με πέτρες και ξύλα, κατατρόπωσε την κορυφαία πολεμική μηχανή της εποχής. Απέδειξε ότι δεν μετράνε μόνο τα πυρά αλλά και οι πυρωμένες ψυχές των Κρητών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως, σημείωσε ο κ. Ξυλούρης, ο οποίος πραγματοποίησε δέκα χρόνια εμβριθή έρευνα σε όλη την Κρήτη για να καταρτίσει το πόνημά του, φονέυθηκαν 4.000 γερμανοί αλεξιπτωτιστές από άμαχους.

«Να πολεμούν στον κόσμο. Με τους ανθούς του γιασεμιού, αρισμαρί και δυόσμο» ήταν η μαντινάδα που αφιέρωσε κλείνοντας ο κ. Ξυλούρης στους τηλεθεατές του Μεγάλου Καναλιού.