Ελλάδα

Η αποτίμηση των μέτρων για τον τουρισμό από τους εργαζόμενους

21.05.2020 | 08:36 Eνσωμάτωση

Συγκρατημένοι είναι οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού μετά την εξαγγελία των μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση. 

Όπως τονίζουν η αποτίμηση των μέτρων για τον τουρισμό θα γίνει στην πράξη, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι οι εξαγγελίες για τη στήριξη της απασχόλησης στον κλάδο θα φέρουν αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. 

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναδιανέμουν τη φτώχεια και αλλάζουν το καθεστώς εργασίας για χιλιάδες υπαλλήλους» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» Βανέσσα Αλιχού, συμπληρώνοντας ότι από τον «εργασιακό Μεσαίωνα» θα οδηγηθούν σε «εργασιακό Αρμαγεδώνα». 

Ως «κερκόπορτα» για άλλες καταστάσεις χαρακτήρισε τον όρο περί μερικής απασχόλησης στα μέτρα της κυβέρνησης ο γραμματέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Σμυρνάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως αρκετός κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. 

Παράλληλα, την ικανοποίησή του για τα μέτρα στην εστίαση εξέφρασε ο ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στη Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Δοϊρανλής. «Η μεγάλη στιγμή έφτασε για εμάς, από Δευτέρα μπαίνουμε στη μάχη της ζωής» ανέφερε, σημειώνοντας την αισιοδοξία του κλάδου για το μέλλον.