Πολιτική

Γ. Τσαπρούνης και Τ. Παππάς σχολιάζουν στο MEGA τα μέτρα για τον τουρισμό και την απασχόληση

21.05.2020 | 07:53 Eνσωμάτωση

Μια αποτίμηση της επόμενης μέρας μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα έκαναν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Τσαπρούνης και ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Τσαπρούνης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, που ενώ είχε ξεκινήσει με  4-5 δισ. θα φθάσει στην εξέλιξη του έως τα τέλη Οκτωβρίου στα  24 δισ. ευρώ.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στον τουρισμό, που όπως είπε είναι «κρίσιμος παράγοντας για την χώρα και την οικονομία» και από την πορεία του θα εξαρτηθούν πολλά.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς αναφερόμενος στον τουρισμό τόνισε ότι μια οικονομία που θεωρεί πως η βαριά βιομηχανία της είναι ο τουρισμός, είναι δυστυχώς μια «ευάλωτη χώρα». 

Έθεσε μάλιστα το ερώτημα τι θα γίνει με τη λίστα των «ανεπιθύμητων» χωρών οι οποίες δεν είχαν καλές υγειονομικές επιδόσεις στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ ή η Μ. Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Επίσης αναρωτήθηκε κατά πόσο θα υπάρχει η ετοιμότητα στις υποδομές της χώρας να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Τον Σεπτέμβριο, εκτίμησε θα μπορεί να γίνει απολογισμός για το σχέδιο της κυβέρνησης στην οικονομία.

Στα εργασιακά, ανέφερε πως υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί «ένα μόνιμο καθεστώς μερικής απασχόλησης επισφαλούς εργασίας και περιορισμένων αμοιβών».