Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: H μαρτυρία για την Καλλιθέα και τα περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα

21.05.2020 | 10:44 Eνσωμάτωση

Σοκαρισμένη παρακολούθησε η χώρα την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε χθες το πρωί μια 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα, από μια άγνωστη γυναίκα.

Η άτυχη 34χρονη, αντιμετωπίζει σοβαρά εγκαύματα στο κορμί της και κινδυνεύει να χάσει την όρασή της από το ένα της μάτι. Οι αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Όλα ξεκίνησαν χθες, την ώρα που η 34χρονη, έβγαινε από το ασανσέρ, για να εισέλθει στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται. Τότε, μια μαυροφορεμένη γυναίκα –η οποία φορούσε και χειρουργική μάσκα- της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε.

Ο κ. Φώτης είναι ιδιοκτήτης καφενείου που βρίσκεται δίπλα στην εταιρεία που έγινε η επίθεση στην 34χρονη. Μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν της επιθέσης.

«Ακούσαμε μια φωνή να φωνάζει βοήθεια. Βγήκαμε και είδαμε μια γυναίκα να κατευθύνεται προς το φαρμακείο. Καταλάβαμε ότι κάτι έγινε, για να τρέχει να της παράσχουν βοήθεια» σημείωσε.

Λίγο αργότερα από το σκηνικό αυτό, όπως περιέγραψε, από το κτίριο που έγινε η επίθεση, βγήκε η μαυροφορεμένη γυναίκα.

«Είδαμε μια κυρία με μαύρα και μάσκα να βγαίνει από το κτίριο. Ρώταγε προς τα πού πήγε η κοπέλα και εξαφανίστηκε άμεσα» υπογράμμισε.

Το περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι σχολίασε ο «πατριάρχης» του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό που συνέβη, οι συνέπειες του οποίου, δυστυχώς θα συνοδεύουν μια ζωή την 34χρονη.

«Παντού μπορεί να βρει κάποιος βιτριόλι. Το ερώτημα είναι γιατί να φθάσει κάποιος-κάποια σε αυτό το σημείο» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, ο Πάνος Σόμπολος θυμήθηκε ανάλογα περιστατικά, όπως η επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία έμεινε ανεξιχνίαστη, αλλά και ένα παλαιότερο συμβάν, όπου μια γυναίκα είχε ρίξει βιτριόλι σε έναν δικηγόρο επί της οδού Ακαδημίας.

«Παλαιότερα υπήρχε και η μέθοδος της δηλητηρίασης. Στο φαγητό ή στο ποτό συνήθως» ο δημοσιογράφος.