Ελλάδα

Αποστολή του MEGA στη Νάξο: Ξενοδοχεία, εστίαση και κάμπινγκ ετοιμάζονται για τη σεζόν

21.05.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Τις προσδοκίες των κατοίκων και την αγωνία των επιχειρηματιών της νησιωτικής Ελλάδας καταγράφει και σήμερα το MEGA, στον απόηχο των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Στη Νάξο, που άλλες χρονιές, τέτοια εποχή, οι ξενοδόχοι είχαν κλείσει τις κρατήσεις όλης της σεζόν, το στοίχημα είναι να κερδηθεί το χαμένο έδαφος και το νησί να ξαναβρεί ρυθμό.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων η Νάξος με τα όμορφα σοκάκια και την Πορτάρα το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι έτοιμο να υποδεχθεί τουρίστες από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Στα όμορφα σοκάκια του νησιού που σήμερα είναι άδεια οι Ναξιώτες και οι επιχειρηματίες ελπίζουν σύντομα να αποκτήσουν ζωή και τουρισμό.

Οι προετοιμασίες είναι εντατικές μεν αλλά οι ανακοινώσεις που έγιναν είναι θολές λένε στο Νησί.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν να ανοίξουν οι πτήσεις μετά την 1η Ιουλίου για να υποδεχθούν τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και μετά τις ανακοινώσεις στρέφονται στους Έλληνες καθώς θεωρούν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν τους καλύπτουν.

Μετά την απόφαση ότι θα ανοίξουν τα κάμπινγκ οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται και θεωρούν ότι θα καταφέρουν να προσελκύσουν πελάτες αν και η χασούρα δεν θα μειωθεί.

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων ανησυχούν καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν κενά στις αποφάσεις και ζητούν επιπλέον βοήθεια.

Τα εστιατόρια ετοιμάζονται και αναζητούν τρόπους να γεμίσουν τα λιγότερα τραπέζια τους.

Η ζωή στο νησί φαίνεται να ξαναπαίρνει γρήγορους ρυθμούς και οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανοί.