Πολιτική

Αποκωδικοποίηση των μέτρων στήριξης: Οι αλλαγές σε φορολογία-τουρισμό-εργασιακά

21.05.2020 | 13:03 Eνσωμάτωση

Πακέτο μέτρων ύψους 24 δισ. ευρώ ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τις μεγάλες απώλειες από το καταστροφικό πέρασμα του κoρωνοϊού και να τονώσει την ρευστότητα της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση σε τομείς που πλήττονται περισσότερο κατά την διάρκεια της μειωμένης φέτος καλοκαιρινής σαιζόν, ανακοινώνοντας μειώσεις φόρων στην εστίαση, τον τουρισμό τις μεταφορές και τον πολιτισμό.

Για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που δέχονται ήδη βαριά πλήγματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων με στόχο να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην μείωση τζίρων και εισοδημάτων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την οικονομία της χώρας καθώς ο κορωνοϊός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή με απρόβλεπτο το μέλλον. Ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επόμενη χρονιά θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει από τώρα την επόμενη φάση που είναι η περίοδος μετά το καλοκαίρι, ανάλογα και με την απόδοση των μέτρων που ανακοινώθηκαν και τα οποία θα παρακολουθούνται καθ’ όλη την διάρκεια του.