Ελλάδα

Χωρίς μέτρα ασφαλείας οι μετακινήσεις με αστικά λεωφορεία

20.05.2020 | 21:05 Eνσωμάτωση

Παρόμοια με τις προηγούμενες μέρες ήταν και σήμερα Τετάρτη η κατάσταση στα λεωφορεία, με τους επιβάτες να συνωστίζονται και τις αποστάσεις ασφαλείας να αποτελούν κενό γράμμα. 

Επί της ουσίας, πάντως, το μέτρο της τήρησης ορίου επιβαινόντων αποδεικνύεται ανεφάρμοστο, καθώς οι οδηγοί των λεωφορείων δηλώνουν ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιοι θα πρέπει να αποβιβάζονται από τα οχήματα.

Οι εικόνες με τα ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έχουν πάει περίπατο, που κατέγραψαν οι κάμερες του MEGA τις τελευταίες μέρες, τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. 

Αν και οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΑ σε κάποιες στάσεις απαγορεύουν την είσοδο χωρίς μάσκα, στο εσωτερικό των οχημάτων επικρατεί το αδιαχώρητο.

Εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες καταγγέλλουν πως τα πράγματα χειροτερεύουν, ενώ όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος, επιβάτες και οδηγοί τρέμουν στην ιδέα να βρίσκονται σε δρομολόγιο που λόγω των μέτρων δε θα έχει κλιματισμό.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την πύκνωση των δρομολογίων η κατάσταση θα επιδεινώνεται με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία.