Πολιτική

Υπερψηφίστηκε με 175 «ναι» η διεύρυνση κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου

20.05.2020 | 20:50 Eνσωμάτωση

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τάχθηκε σήμερα η Βουλή, σε μία συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Τη διεύρυνση υπερψήσισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν...

Με δύο άκυρα και τρεις απουσίες από το ΚΙΝΑΛ ελέγχεται και για σύσταση συμμορίας – δωροληψία – Εμπλοκή με την ψήφο Καλογιάννη

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τα βαρύτατα κακουργήματα της συμμορίας, της δωροληψίας και του εκβιασμού αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα 175 βουλευτές απο τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν υπερ της διεύρυνσης ενώ τα υπόλοιπα κόμματα απείχαν της ψηφοφορίας.

Απο την διαδικασία απουσίαζαν οι Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης τονίζοντας ωστόσο σε επιστολή τους πως αν ήταν παρόντες θα ψήφισαν “υπερ” ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα.

Να σημειωθεί πως η πρόταση που ενέκρινε η ολομέλεια αποτελεί προαναγγελία παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο βασίζεται στα σημαντικά ευρήματα της προανακριτικής που περιγράφουν με λεπτομέρειες την δράση του «μηχανισμού Ρασπούτιν» την περίοδο 2016 – 2019.

Απο τις ισχυρές ενδείξεις και τις επώνυμες καταθέσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών και επιχειρηματιών ο κ. Παπαγγελόπουλος φαίνεται ότι είχε στήσει μηχανισμό που παραπέμπει σε παραδικαστικό κύκλωμα με την συμμετοχή συγκεκριμένων δημοσιογράφων και εισαγγελέων.