Ελλάδα

Την Δευτέρα οι οριστικές αποφάσεις για άνοιγμα των Δημοτικών – Πώς αντιδρούν δάσκαλοι και γονείς

20.05.2020 | 13:01 Eνσωμάτωση

Αγωνία για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς στην χώρα που περιμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν και πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Δευτέρα και όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά από την 1η Ιουνίου είναι ισχυρό. 

Χωρίς σθεναρές αντιρρήσεις φαίνεται πως δρομολογείται το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις αρχές Ιουνίου απο πλευράς δασκάλων. Οι δάσκαλοι, που μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, φαίνεται να αναγνωρίζουν την ανάγκη των μαθητών να επιστρέψουν στον κοινωνικό τους χώρο. Θέτουν όμως τους όρους τους για να συναινέσουν.

Την κοινωνική ανάγκη να επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές προέταξε στη χθεσινή ενημέρωση και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι επιστημονικά, τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών ακούν ανήσυχοι όλες αυτές τις φωνές και περιμένουν τις ανακοινώσεις. Πάνως, όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, αν τελικά ανοίξουν τα Δημοτικά, τα μαθήματα θα συνεχιστούν και μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι επιστήμονες, ιδιαίτερα προβληματισμένοι, περιμένουν να δουν στο τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ώστε να δώσουν στο υπουργείο Παιδείας το πράσινο φως για να ανακοινώσει, την ερχόμενη Δευτέρα, το άνοιγμα και των Δημοτικών σχολείων.

H Αμαλία Κολονέλου και το MEGA έκαναν ρεπορτάζ καταγράφοντας την γνώμη και τον προβληματισμό των γονέων για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Οπως προκύπτει, επτά στους δέκα γονείς εμφανίζονται αρνητικοί να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα στα Δημοτικά.