Πολιτική

Τα μέτρα στήριξης και τα μηνύματα του διαγγέλματος Μητσοτάκη

20.05.2020 | 13:13 Eνσωμάτωση

Δέσμη μέτρων συνολικού ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν τόσο σε μείωση φορολογικών συντελεστών όσο και στην παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει  το απόγευμα ο πρωθυπουργός. 

Μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, ροφήματα, χυμούς αναψυκτικά αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια. 

Ειδικότερα, στις 18.00 το απόγευμα, στο μήνυμά τους προς του πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης που έχει ως πρώτιστο στόχο την αναχαίτιση της ύφεσης. 

Με αυτό το νέο πακέτο, το οποίο κυβερνητικά στελέχη αποκαλούν "μπαζουκας" στην οικονομία, στόχος είναι η χώρα να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από τη μικρότερη φετινή  πίτα του τουρισμού. 

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να πειστούν οι διστακτικοί επαγγελματίες, να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να κρατηθούν ζωντανές όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού θα είναι μακροσκελές και σύμφωνα με πληροφορίες από τη μια θα επαναλάβει ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για τον τουρισμό και πως δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη στο παρελθόν.

Από την άλλη, θα εξηγήσει ότι είναι εφικτό να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, να μειωθεί η ύφεση και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η ανάκαμψη που αναμένεται το 2021 να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη. 

Τρεις κατηγορίες εργαζομένων θα μπουν κάτω από την «ομπρέλα» προστασίας της κυβέρνησης:

– Εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης

– Εποχικά εργαζόμενοι πλήρους ή μερικής απασχόλησης

– Επαγγελματίες 

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι με τη στήριξη αυτού του χώρου, η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπέμψει καλύτερη εικόνα και να κερδίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των ξένων επισκεπτών, ώστε να αναδειχθεί «πρωταθλήτρια» σε ένα αντικειμενικά δύσκολο καλοκαίρι.