Πολιτική

Σήμερα η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

20.05.2020 | 10:45 Eνσωμάτωση

Ξεκινά το μεσημέρι στη Ολομέλεια της Βουλής η μυστική ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Στην ψηφοφορία θα πάρουν μέρος μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συμφωνούν με το αίτημα της διεύρυνσης καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν. 

Μάλιστα, η διαδικασία θα είναι πρωτόγνωρη καθώς οι βουλευτές θα εισέρχονται για να ψηφίσουν στη Βουλή σε ομάδες των 50 ή 60 ατόμων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται το απόγευμα. 

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συζήτηση κατά την οποία αναβίωσαν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις πέντε ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για την τοξική δράση του μηχανισμού Ρασπούτιν και για την απόπειρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για τον κ. Παππά οι οποίοι μάλλον αιφνιδίασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρόεδρό του που παρακολουθούσε δια ζώσης την τοποθέτηση Παπαγγελόπουλου.