Ελλάδα

Σε δίλημμα γονείς και μαθητές για τα δημοτικά λίγες ώρες πριν τις τελικές αποφάσεις

20.05.2020 | 17:25 Eνσωμάτωση

Τον προβληματισμό της για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων εξέφρασε στην εκπομπή LIVE NEWS η Δέσποινα Τζιβαρίδου, μητέρα τριών παιδιών και πλαστικός χειρουργός.

«Έχω τρία παιδιά. Οι δίδυμες μου κόρες πάνε ήδη στο Γυμνάσιο. Το θέμα μου είναι η μικρή μου κόρη που δεν θα κρατήσει εύκολα τα προστατευτικά μέτρα. Θα θέλει να παίξει, θα θέλει να είναι με τις φίλες της. Αν επιστρέψουν στα σχολεία, είμαι σίγουρη πως δεν θα μπορούν να κρατήσουν τα μέτρα», σημείωσε η κ. Τζιβαρίδου.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, τόνισε ότι «η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε εξαιρετική φάση, με ελάχιστα κρούσματα. Φυσικά πρέπει να παρακολουθήσουμε και την άλλη βδομάδα. Με τα τωρινά δεδομένα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως είμαστε τώρα είναι πολύ ασφαλής η διαδικασία».

«Πρέπει να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά και στις δύο περιπτώσεις. Υπάρχουν σαφέστατες οδηγίες. Έχει πάει καλά η κατάσταση στα γυμνάσια. Είναι ένα περιβάλλον επιτηρούμενο το σχολείο, στα γυμνάσια και λύκεια, και ελπίζω και στα δημοτικά αν ανοίξουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αν ήταν σε ηλικία να πάνε σχολείο, θα τα έστελνα τα εγγόνια μου. Όπως είναι τώρα τα πράγματα τα παιδιά κυκλοφορούν και στους δρόμους. Επομένως το επιτηρούμενο σχολικό περιβάλλον είναι ένας χώρος όπου μπορούν να εκπαιδευτούν τα παιδιά για τα όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο σαφή εικόνα και θα καταλήξουμε ομαλά στο τι θα γίνει. Πάντα υπάρχει ρίσκο, δεν είναι μηδενικό, αλλά είναι πολύ χαμηλό», επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Γώγος.

«Με έχει πείσει ότι δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα και ο κόσμος προσέχει πολύ. Έχουμε πάει καλά. Το μόνο που έχω ως αμφισβήτηση για τα παιδιά μέχρι 10 χρονών είναι ότι χωρίς κλιματισμό, χωρίς νερό από τη βρύση, θα είναι πολύ δύσκολο», σημείωσε από την πλευρά της κλείνοντας η κ. Τζιβαρίδου.