Ελλάδα

Οι προβληματισμοί των δασκάλων ενόψει της επαναλειτουργίας των Δημοτικών

20.05.2020 | 08:47 Eνσωμάτωση

Την προσεχή Δευτέρα η κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη των ειδικών, αναμένεται να γνωστοποιήσει το πότε και αν θα επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία, με πιθανότερη έως τώρα ημερομηνία να είναι η 1η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κίκινης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Κίκινη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζήτησε συναντήσεις τόσο με τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών όσο και με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων και να καταθέσει τις απόψεις της. Συναντήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν όπως υπογράμμισε. 

«Το άνοιγμα των σχολείων έχει δύο διαστάσεις.Παιδαγωγικά τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Τα παιδιά να είναι μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς. Από την άλλη υπάρχει η υγειονομική διάσταση, δηλαδή τι θα γίνει με τις καθαρίστριες που τόσο καιρό είχαν μετακινηθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» τόνισε, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε και σε κάποια σχολεία, τα οποία θα λόγω υπεράριθμων μαθητών, θα πρέπει να σπάσουν στα τρία τα τμήματά τους, αλλά και στις κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν είναι κατάλληλες.

«Οι γονείς δικαίως ανησυχούν. Κι εμείς ανησυχούμε, αλλά έχουμε και το παιδαγωγικό διακύβευμα για την ανάγκη λειτουργίας των σχολείων» κατέληξε ο κ. Κίκινης.