Ελλάδα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

20.05.2020 | 07:40 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν μοτοσικλέτες και ΙΧ κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ευκαρπία. Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/5) τέσσερα δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Χαλκιδικής.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε αναστάτωση, με τους ενοίκους της οικοδομής να ανεβαίνουν στην ταράτσα, καθώς οι πυκνοί καπνοί τύλιξαν και τους πρώτους ορόφους.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με 2 οχήματα και 7 πυροσβέστες και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο. Λίγη ώρα αργότερα, στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν δύο ΙΧ επί της Μεγ. Αλεξάνδρου, επίσης στην Ευκαρπία. Και σε αυτή την περίπτωση έσπευσαν για την κατάσβεση 7 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Για τα περιστατικά ενεργείται προανάκριση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τις μοτοσυκλέτες και τα ΙΧ. Τα μηχανάκια κάηκαν ολοσχερώς και τα ΙΧ υπέστησαν μερική καταστροφή.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες μίλησαν στην κάμερα του MEGA υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και τονίζοντας το γεγονός ότι όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι ζωντανοί.