Ελλάδα

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας; Π. Τατσόπουλος – Πατέρας Γεώργιος στο MEGA

20.05.2020 | 10:33 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησαν ο συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, Πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου για το ζήτημα της θείας κοινωνίας εν μέσω κορωνοϊού.

Για τον κ. Τατσόπουλο δεν είναι θέμα απόψεων, καθώς «οι πανδημίες δεν κάνουν διάκριση ανάλογα με την πίστη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Υπενθύμισε πως όλοι οι επιστήμονες τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι υπάρχει υψηλός βαθμός κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω της θείας κοινωνίας και αναρωτήθηκε γιατί ενώ η Ιερά Σύνοδος συμφώνησε στη λήψη μέτρων και στο κλείσιμο των ναών την περίοδο της καραντίνας, στη θεία κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Άκρως αντίθετη ήταν η άποψη του πατέρα Γεώργιου, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι θέμα πίστης. Εξήγησε πως οι εκκλησίες έκλεισαν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και όχι για να μη γίνεται το μυστήριο της θείας κοινωνίας, το οποίο αποτελεί το βασικό πυλώνα λειτουργίας των εκκλησιών αιώνες τώρα.

«Κανένας δε διανοήθηκε ποτέ να πει στην εκκλησία με ποιο τρόπο θα πιστεύει και θα λατρεύει το θεό της», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Γεώργιος.

Επέμεινε στην άποψη ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις. Η μόνη απόδειξη και απολογία της εκκλησίας είναι το γεγονός πως κανένας συμμετέχων στο μυστήριο δεν έχει νοσήσει όσα χρόνια αυτό τελείται.

«Δεν μπορείς να αναστέλλεις τις θρησκευτικές ελευθερίες με πρόσχημα τη δημόσια υγεία», δήλωσε και πρόσθεσε πως «είναι αδιανόητο να λέμε ότι κολλάει ο κορωνοϊός μέσω της θείας λειτουργίας».