Ελλάδα

Λεωφορεία: Αντιδρούν οι οδηγοί στην ευθύνη ελέγχου του αριθμού επιβατών

20.05.2020 | 07:07 Eνσωμάτωση

Πρόστιμο 150 ευρώ θα βεβαιώνεται στους οδηγούς των λεωφορείων εάν οι επιβάτες του μέσου που οδηγούν είναι περισσότεροι από το 50% που επιτρέπεται.

Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κλάδο των εργαζομένων στα λεωφορεία και δη των οδηγών, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, με τους συνωστιμούς στα μέσα να αυξάνονται καθημερινά.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΟΑΣΑ και οδηγός λεωφορείου, Φώτης Νικολακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», εξήγησε γιατί αντιδρούν τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του.

«Πέραν ότι πρέπει να οδηγάει με ασφάλεια και να μεταφέρει τον κόσμο, ο οδηγός θα πρέπει να κάνει και προσθαφαιρέσεις για το πόσο κόσμο έχει μέσα το λεωφορείο. Κι αυτό είναι δύσκολο. Δε μιλάμε για ΚΤΕΛ. Είναι αστικό λεωφορείο που κάνει στάσεις και μετεπιβιβάσεις» σημείωσε σχετικά.

Παράλληλα, τόνισε, ότι οι οδηγοί στα λεωφορεία δουλεύουν και πολλές μέρες που θα είχαν ρεπό για να βγουν τα δρομολόγια και οι βάρδιες.

Τέλος, αναφέρθηκε σε κάποια φαινόμενα αντιπαράθεσης επιβατών με βοηθούς επιβατών, όταν οι τελευταίο συνέστησαν σε κόσμο είτε να μην ανέβει στο λεωφορείο λόγω συνωστισμού είτε να φορέσουν τη μάσκα τους, η οποία είναι υποχρεωτική.