Πολιτική

Κόντρα Μαρκόπουλου-Μπάρκα-Λοβέρδου στο MEGA για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

20.05.2020 | 10:40 Eνσωμάτωση

Η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Κώστας Μπάρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποχή από τη διαδικασία, τόνισε πως «αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στο φιάσκο που διοργάνωσε η ΝΔ σχετικά με την εξεταστική Επιτροπή».

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» αναφέρθηκε μάλιστα σε «αναπάντητα ερωτήματα» για τις καταγγελίες που είχε κάνει ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνής σχετικά με «συζητήσεις που είχε κάνει με έναν πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά». Και συμπλήρωσε πως κατά την άποψή του «η ΝΔ πρέπει να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να απαντήσει στις κατηγορίες».

Μίλησε επίσης για πλήρη κατάρρευση του πρώτου κατηγορητηρίου της ΝΔ για την Novartis και έθεσε το ερώτημα πώς έμαθαν για τις απόρρητες καταθέσεις των μαρτύρων οι 30 βουλευτές της ΝΔ.

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου έχει ονοματεπώνυμο "Αντώνης Σαμαράς"» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Μπάρκας.

Και συνέχισε: «Συντάκτης αυτής της πρότασης διεύρυνσης του κατηγορητηρίου είναι ο κ. Σαμαράς», ο οποίος «έχει συμφέρον από την πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου». Ενώ την υπογραφή για την πρόταση έβαλε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος «σύρεται πίσω από τον κ. Σαμαρά». 

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος ανταπάντησε ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που σύρθηκε, πίσω από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Και έθεσε το ερώτημα: «O κ. Παπαγγελόπουλος ήταν υπουργός κατά της Διαφθοράς ή υπουργός Φιλιππάκη και Τάρκα;». Eνώ μίλησε και για «τα ραντεβού που γίνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Νίκο Παππά» αναρωτώμενος «τι ήταν ο κ. Παππάς, υπουργός ή ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και τόνισε πως θα πρέπει να προστεθούν έρευνες για ακόμη τέσσερα αδικήματα. 

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να τελειώσει με αυτό το δηλητήριο που άρχισε να κυλά από τον Σεπτέμβριο του 2015» λέει ο κ. Λοβέρδος.