Πολιτική

Κεφαλογιάννης στο MEGA για συνωστισμό σε ΜΜΜ: Έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένες γραμμές

20.05.2020 | 17:31 Eνσωμάτωση

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, Υφυπουργός Μεταφορών, μίλησε στο LIVE NEWS για τους περιορισμούς στις μετακίνησεις με ΚΤΕΛ και πλοία. Τι μέτρα ελήφθησαν για τον συνωστισμό στα λεωφορεία.

Για τους περιορισμούς στις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και πλοία ρωτήθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης – Υφυπουργός Μεταφορών όπου, όπως επισήμανε, ακολουθούνται οι οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα δεδομένα αλλάζουν και πως οι περιορισμοί θα αρθούν.  

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν σημαίνει ότι οι περιορισμοί όπως στα ΚΤΕΛ και τα ακτοπλοϊκά θα μείνουν ως το τέλος». 

«Μέχρι τέλη Μάη και οι αερομεταφορές δεν προβλέπεται να έχουν πληρότητα, σε συνδυασμό πλέον και με τα μέτρα που έχουμε πάρει στα αεροδρόμια πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην πράξη», σημείωσε.

«Δεν θα ισχύσει ως τις αρχές Ιουνίου, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και πιστεύουμε ότι με βάση τα νέα δεδομένα, πολλοί από τους περιορισμούς θα αρθούν στη συνέχεια» συμπλήρωσε αναφορικά με τους περιορισμούς στα ταξίδια.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για τον συνωστισμό στα λεωφορεία τόνισε πως: «Έχουμε 1000 λεωφορεία αυτόν τον καιρό. 

Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε πρωτόγνωρες συνθήκες το Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε συνωστισμός σε κάποιες συγκεκριμένες γραμμές. Ενισχύσαμε με 35 επιπλέον οχήματα αυτές τις γραμμές. Μειώσαμε τις χρονογραμμές σε κάτω από 10 λεπτά».

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο στόλο που φτάνουν ως τα 1000 και δεν έχει ανανεωθεί εδώ και 5 χρόνια. Στις βασικές γραμμές είναι καλή η εικόνα, δεν θα κλείσω τα μάτια μου στις εικόνες που είδαμε» πρόσθεσε.

«Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εργαζομένους και τους οδηγούς. Έχουμε πει ότι όταν υπάρχει θέμα σε μια συγκεκριμένη στάση, να μην σταματάνε. Έχουμε ενισχύσει συγκεκριμένες γραμμές για συγκεκριμένες ημέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με βάση τον υπάρχοντα στόλο» κατέληξε.