Καιρός

Καιρός: Διήμερο με πτώση θερμοκρασίας και βροχές

20.05.2020 | 13:50 Eνσωμάτωση

Μια σύντομη μεταβολή του καιρού περιμένουμε το επόμενο διήμερο με έντονες βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Ας ξεκινήσουμε από την Πέμπτη, να δούμε πως θα επηρεαστεί η χώρα από την αλλαγή του καιρού. Το πρωί λοιπόν θα ξεκινήσουν βροχές από το Ιόνιο και τα δυτικά, και γρήγορα θα επεκταθούν στα βόρεια, το ΒΑ Αιγαίο και τα κεντρικά της χώρας, τις Σποράδες, την Εύβοια, περίπου μέχρι το ύψος της Στερεάς Ελλάδας.

Οι βροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες καταιγίδες και πιθανόν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Προβλέπονται βέβαια και διαστήματα με ηλιοφάνεια σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο στα νότια όπου δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα. Μέχρι το βράδυ στα δυτικά, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε το μεσημέρι και μάλιστα σε σχέση με τις υψηλές τιμές των τελευταίων ημερών η πτώση θα είναι της τάξης των 15-17 βαθμών. Έχουμε λοιπόν 25 στα βόρεια, 21-22 στα δυτικά, κι μέχρι 27-28 στις υπόλοιπες περιοχές.

Θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά , 4-5 βαθμούς πιο χαμηλά στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βόρειοι 4-6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Δυτικοί-νοτιοδυτικοί στο

Αιγαίο 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ και βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε εντάσεις

6-8 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα και κυρίως μέσα στη νύχτα περιμένουμε βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 16-27, ΝΔ άνεμοι, θα στραφούν σε βοριάδες 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες πιθανόν και τοπικές χαλαζοπτώσεις και βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 15-24, με βοριάδες 4-6 και στη

Χαλκιδική το βράδυ 7 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Παρασκευή άστατος θα παραμείνει ο καιρός, αλλά οι βροχές θα περιοριστούν σε έκταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 22-23 βαθμούς οι μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο , 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, το Σάββατο περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια. Η δροσιά θα παραμείνει και οι άνεμοι ενισχυμένοι στο ΝΑ Αιγαίο μέχρι 8 μποφόρ.