Κόσμος

Η κυβέρνηση θα αποθαρρύνει τους Βρετανούς για διακοπές στο εξωτερικό

20.05.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης στη Βρετανία για την 14ήμερη καραντίνα στην οποία θα υποχρεούνται όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τις αρχές Ιουνίου. Την ίδια στιγμή οι Financial Times αναφέρουν πως η βρετανική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της χώρας να κάνουν διακοπές στη Βρετανία και όχι στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους Βρετανούς να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εντός Ηνωμένου Βασιλείου όσο η αβεβαιότητα με τον κορωνοϊό συνεχίζεται.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ελπίζουν ότι θα τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός στη Βρετανία.

Ο υπουργός Γκραντ Σαπς είχε καλλιεργήσει προσδοκίες στους Βρετανούς ότι θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό το καλοκαίρι.

Μίλησε μάλιστα για πιθανές διμερείς συμφωνίες ώστε να δημιουργηθούν αεροπορικές γέφυρες ελεύθερης μετακίνησης επιβατών προς χώρες με χαμηλά κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Έλληνας υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του στο BBC, έδειξε ενδιαφέρον για την ιδέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τώρα, τονίζει ότι οι αερογέφυρες είναι επιλογή υπό εξέταση, αλλά όχι κυβερνητική επιλογή, ενώ κυβερνητικές πηγές  μιλώντας στην Daily Μail, υπεστήριξαν ότι δεν είναι φρόνιμο να κλείσει κάποιος τις διακοπές του στο εξωτερικό.