Ελλάδα

Επιφυλακτικοί οι γονείς με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

20.05.2020 | 20:47 Eνσωμάτωση

Άγνωστο παραμένει πόσοι θα είναι τελικά οι γονείς που θα στείλουν τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία, όταν αυτά επαναλειτουργήσουν. Οι επιδημιολόγοι προτάσσουν την κοινωνική ανάγκη να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία, οι δάσκαλοι δηλώνουν ότι θα κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους, οι οικογένειες ωστόσο παραμένουν δύσπιστες και επιφυλακτικές.

Επτά στους δέκα γονείς είναι αρνητικοί, και έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους πάλι πίσω στα θρανία των δημοτικών σχολείων.

Οι δάσκαλοι, που μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, φαίνεται να αναγνωρίζουν την ανάγκη των μαθητών να επιστρέψουν στον κοινωνικό τους χώρο. Θέτουν όμως τους όρους για να συναινέσουν.

Την κοινωνική ανάγκη να επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές προέταξε στη χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς ξεκαθάρισε ότι επιστημονικά.. τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο.

Οι γονείς των μικρών μαθητών ακούν ανήσυχοι όλες αυτές τις φωνές και περιμένουν τις ανακοινώσεις. 3 στους 10 λένε πάντως ότι θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, το 66,8% των ερωτηθέντων δηλώνει αντίθετο στην επαναλειτουργία των δημοτικών. 

Οι επιστήμονες, ιδιαίτερα προβληματισμένοι, περιμένουν να δουν στο τέλος της εβδομάδας τα αποτελέσματα από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ώστε να δώσουν στο υπουργείο παιδείας το πράσινο φως για να ανακοινώσει, την ερχόμενη δευτέρα, το άνοιγμα και των δημοτικών σχολείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων κάνοντας λόγο για αχρείαστο ρίσκο.