Ελλάδα

Διχασμένοι οι γονείς για το άνοιγμα των δημοτικών – Τι λένε στο MEGA

20.05.2020 | 18:16 Eνσωμάτωση

Το μεγάλο crash test για τους γονείς μαθητών δημοτικού έχει αρχίσει όσο ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το πιθανό άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Ο μικρός Κωνσταντίνος και η μητέρα του Σοφία ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά της επιστροφής στα θρανία της γ’ δημοτικού, λίγες ώρες πριν από τις τελικές εισηγήσεις των λοιμοξιωλόγων.

Έχουν αποφασίσει, για την ασφάλεια του παππού και της γιαγιάς να μην πάει σχολείο. Από την άλλη, η Σταυρούλα Δρογκάρη θα πει πως σε πολλά σπίτια δεν υπάρχει κανείς να κρατήσει τα παιδιά.

«Καταρχήν δεν υπάρχει ποιος να τα κρατήσει».

Οι γονείς ανησυχούν. Πώς θα τηρηθούν τα μέτρα σε μικρά παιδιά; Στο σπίτι τα προσέχουν, στο σχολείο ένας δάσκαλος μπορεί να κάνει το ίδιο; Η μία μητέρα φοβάται, η άλλη τονίζει πως τα παιδιά θα είναι λίγα πια σε κάθε τάξη. 

«Δεν μπορεί για κάθε παιδί να έχουν 100% την προσοχή τους», λέει η Σοφία Θωμαΐδη, μητέρα μαθητή γ’ δημοτικού.

«Πιστεύω θα είμαστε καλά αφού θα είναι λιγότεροι στην τάξη», λέει από τη μεριά της η Σταυρούλα Δρογκάρη, μητέρα μαθητή ΣΤ’ δημοτικού.

Τις ίδιες αγωνίες μοιράζονται και οι γονείς μαθητών στην Πάτρα. Η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε τις αντιδράσεις τους. Πολλοί λένε πως τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο γιατί δεν μπορούν να κάτσουν άλλο στο σπίτι.

«Καλύτερα να ανοίξουν να γυρίσουν στο φυσικό περιβάλλον που είναι το σχολείο», λέει ο Προκόπης Κώβος, πατέρας μαθητών δημοτικού.

Ο Γιώργος είναι μαθητής γ΄ δημοτικού και λαχταρά, όπως όλα τα παιδιά, να δει ξανά τους συμμαθητές του.

Διαφορετική εικόνα πάντως θα δώσει η Βάσω Ραδαμούσκα, δασκάλα και μητέρα μαθητών και η ίδια, θα πει πως στο σχολείο της πολλοί είναι οι γονείς που θα προτιμήσουν να μην στείλουν για μάθημα τα παιδιά τους.

Όσο οι γονείς αναζητούν την απάντηση στο τι θα κάνουν με τα παιδιά τους, οι ειδικοί εμφανίζονται χωρισμένοι στα δύο. Τώρα είναι η ώρα θα πει ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, από την άλλη, κρατάει περισσότερες επιφυλάξεις και λέει πως θα χρειαστεί να δούμε και τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, θα πει όχι στο άνοιγμα των δημοτικών τώρα. Αντίθετα, προτείνει να ανοίξουν κατευθείαν τον Σεπτέμβρη, αφού τα παιδιά έχουν μάθει να τηρούν μέτρα προστασίας.

Στο πρόβλημα που αναδεικνύουν οι γιατροί θα σταθεί και ο πρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας, ενώ να αποφασίσουν οι ειδικοί αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία θα πει ο αντιπρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας.