Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις με τη ματιά του MEGA

20.05.2020 | 21:13 Eνσωμάτωση

Με πολλούς περιορισμούς και απαγορεύσεις ακόμα να αντέχουν, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιστρατεύουν την ευρηματικότητά τους, προσφέροντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα. 

Ανάμεσά τους, ένας πολυμήχανος Ελληνοαμερικανός από το Νιου Τζέρσεϊ  σερβίρει πρωινό σε πάρκινγκ και βλέπει την επιχείρησή του να απογειώνεται.

Ο Ελληνοαμερικανός Μπόμπι Μπουρνιάς, άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά» εν μέσω κορωνοϊού και κάνει «χρυσές» δουλειές. 

Ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων με τηγανίτες, γλυκά και πρωινό στο Νιου Τζέρσι, ο Μπόμπι έλυσε το πρόβλημα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μετατρέποντας το πάρκινγκ σε ντράιβ ιν εστιατόριο.

«Έβλεπα τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο κόσμος έκανε παραγγελία σε εμάς και καθόταν στο πάρκινγκ για να φάει. Έτσι είπα, γιατί να μην το κάνουμε σαν του παλιού τύπου ντράιβ ιν του ’50 και του ΄60;»

Θέλεις να πιείς ένα ποτό, να τσιμπήσεις κάτι στο Τόκυο; Πέρασαν οι εποχές που όλα ήταν απλά.

Τώρα σε ψεκάζουν κατά την είσοδο για 30 δευτερόλεπτα, δεν έρχεσαι σε επαφή με κανέναν υπάλληλο, μόνο με οθόνες που σου δίνουν οδηγίες και στη συνέχεια, ψεκασμένος και πεντακάθαρος βλέπεις μόνος σου πού κάθεσαι.

Με παρέα, παίρνεις τραπέζι με πλεξιγκλάς, παραγγέλνεις μέσω κινητού και τσουγκρίζεις τα ποτήρια.

Στο Ισραήλ τρως σαν να είσαι «πακ-μαν», από το παλιό βίντεο γκέιμ. Πιέζεις το μανταλάκι που ανοιγοκλείνει το σημείο της μάσκας όπου βρίσκεται το στόμα.

Σε οίκο ευγηρίας στη Βιρτζίνια, για να συναντήσεις τον ηλικιωμένο συγγενή σου πρέπει να φορέσεις στολή ιπποπόταμου.

Είναι ιδέα των υπαλλήλων του γηροκομείου για να επιτρέψουν στους συγγενείς να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους.