Ελλάδα

Το MEGA μέσα στις πρώτες αεροπορικές πτήσεις – Το νέο τοπίο στα αεροπλάνα

19.05.2020 | 19:56 Eνσωμάτωση

Γεμάτα ήταν τα αεροσκάφη στις πρώτες πτήσεις που έφθασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στα πλάνα που εξασφάλισε το MEGA και η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου LIVE NEWS, όλοι οι επιβάτες φορούν προστατευτικές μάσκες, χωρίς να υπάρχουν ανάμεσά τους κενά καθίσματα.

Είναι η πρώτη πτήση της Lufthansa με προορισμό την Αθήνα. To αεροπλάνο όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε το mega είναι γεμάτο. Όλοι με μάσκες, όμως χωρίς κενές θέσεις όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν την πανδημία.

Γεμάτο και το αεροσκάφος της Aegean στην πτήση Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Μετά από δύο μήνες η Ελλάδα συνδέεται και πάλι με τη Γερμανία. Οι πρώτοι επιβάτες φτάνουν με ειδική πτήση από την Φρανκφούρτη κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας.

Και οι 199 επιβάτες μεταφέρονται σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου όπου υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό.

Οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας ενημερώνουν τους επιβάτες ότι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας όπου θα παραμείνουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Αύριο όσοι δεν νοσούν θα επιστρέψουν σπίτι τους.

Στους λιγοστούς συγγενείς που φτάνουν στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχθούν δεν τους επιτρέπεται να πλησιάσουν και χαιρετούν από μακριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εντός του Μαΐου θα ξεκινήσουν επίσης οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα, ενώ τον Ιούνιο η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις προς την Κρήτη.