Ελλάδα

Το LIVE NEWS μέσα στα πρώτα αεροπλάνα με κατεύθυνση την Αθήνα

19.05.2020 | 17:28 Eνσωμάτωση

Πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, το πρώτο αεροπλάνο της γερμανικής Lufthansa από τη Φρανκφούρτη με προορισμό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με εικόνες να ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του πρακτορείου Reuters και μία από τις ταξιδιώτισσες να περιγράφει τις πρωτόγνωρες σκηνές που έζησε.

Στην πτήση της Lufthansa, οι επιβάτες περιμένουν στην είσοδο του αεροσκάφους στις σωστές αποστάσεις και παίρνουν τις θέσεις τους διαδοχικά. Όλοι με μάσκες. Ο χρόνος που απαιτείται για την επιβίβαση είναι μεγαλύτερος όμως το αεροπλάνο γεμίζει όπως συνέβαινε πριν μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός.

Στην Αθήνα, συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στα ειδικά έντυπα, μαζί με πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια τους γίνεται τεστ για κορωνοϊό.

Γεμάτη όπως φαίνεται στα πλάνα που εξασφάλισε το LIVE NEWS και η πρώτη πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Οι επιβάτες φτάνουν με ασφάλεια και οι περισσότεροι ανοίγουν τα κινητά για να καταγράψουν το άδειο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Aegean έχει ανακοινώσει ότι η επιβίβαση και η αποβίβαση θα γίνεται σε μικρές ομάδες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να φοράνε μάσκες υποχρεωτικά, ενώ σε όλες τις πτήσεις της εταιρείας θα παραμένουν κενές, οι 3 τελευταίες σειρές, ώστε να μπορεί να απομονωθεί το πιθανό κρούσμα που θα εντοπιστεί εν πτήσει.

Η δίμηνη παύση των πτήσεων λόγω της πανδημίας ανήκει στο παρελθόν. Αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες προσπαθούν να ακολουθήσουν τα νέα δεδομένα και η κίνηση στο αεροσκάφος της Lufthansa για Αθήνα, είναι σίγουρα ακόμα ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ενόψει του πιο δύσκολου καλοκαιριού για τον ελληνικό τουρισμό.