Ελλάδα

Συνωστισμός στα λεωφορεία: Oι εργαζόμενοι εξηγούν το φαινόμενο στο MEGA

19.05.2020 | 06:26 Eνσωμάτωση

Έντονος προβληματισμός επικρατεί για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα τις εικόνες της Κυριακής στα λεωφορεία, με τους επιβάτες να βρίσκονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.

Το θέμα σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως εξήγησε ο προγραμματισμός των δρομολογίων χωρίζεται στα καθημερινά, στα του Σαββάτου και στα της Κυριακής.

«Δεν προβλέφθηκε πύκνωση για τα δρομολόγια προς παραλίες» υπογράμμισε για το μεγάλο συνωστισμό που πραγματοποιήθηκε στα λεωφορεία το περασμένο Σ/Κ.

Ως προς αυτό, ο κ. Ραυτόπουλος αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες που εργάζονται οι οδηγοί όταν υπάρχει συνωστισμός και μάλιστα «με κλειστά αιρκοντίσιον ύστερα από οδηγία του ΕΟΔΥ».

Οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ζήτησαν πύκνωση των δρομολογίων της Κυριακής, ειδικά αυτών που έχουν προορισμό τις παραλίες, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού.

Τέλος, ο κ. Ραυτόπουλος αντιτάχθηκε στην ΠΝΠ, η οποία κάνει λόγο για επιβολή προστίμου 150 ευρώ σε οδηγούς δημόσιων και ιδιωτικών μέσων, όταν υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός επιβατών.

«Τι να κάνει ο οδηγός; Πώς να τους ελέγξει;» διερωτήθηκε.