Καιρός

Σημαντική αλλαγή καιρού την Πέμπτη – Βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας

19.05.2020 | 18:05 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με την επερχόμενη κακοκαιρία που έρχεται να χαλάσει πρόσκαιρα το καλοκαιρινό σκηνικό.

«Όλα αλλάζουν από την Πέμπτη. Και την Τετάρτη θα έχουμε ζέστη, αλλά την Πέμπτη έρχονται βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας. Θα έχουμε ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις. Πάμε ενδεχομένως και για έντονα φαινόμενα. Οι δείκτες αστάθειας είναι πολύ υψηλοί με αποτέλεσμα να έχουμε πιθανότητα και για έντονες καταιγίδες», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Και στην Αθήνα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κυρίως αργά το βράδυ της Πέμπτης. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους. Και στην Πάτρα θα πρέπει να περιμένουμε βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Υπάρχει πιθανότητα και για τοπικές χαλαζοπτώσεις σε όλες αυτές τις περιοχές. Στη Λάρισα επίσης θα είναι έντονα τα φαινόμενα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα είναι μια κακοκαιρία express. Το σαββατοκύριακο νομίζω ότι γυρνάμε σε καλό καιρό, με ήπιες θερμοκρασίες, εναρμονισμένες με την εποχή. Η πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, σε σχέση με τις μέγιστες που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, θα αγγίζει μέχρι και τους 15με 16 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.