Πολιτική

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο – Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή

19.05.2020 | 20:27 Eνσωμάτωση

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του ακροατηρίου κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για κατασκευασμένο κατηγορητήριο και για διαδικασία - φιάσκο, ενώ προανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την αυριανή ψηφοφορία.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μετά από την ομιλία της μίας ώρας και είκοσι λεπτών χειροκροτείται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – παρόντος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στα άδεια υπουργικά έδρανα ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την αυριανή ψηφοφορία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, επιχείρησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών που καταφέρθηκαν εναντίον του και προειδοποίησε με αποκαλύψεις στην επιτροπή.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στις καταθέσεις των δικαστικών που στοχοποιούν τον πρώην υπουργό και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί περεταίρω η υπόθεση.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα ελεγχόμενο από τον Ρασπούτιν.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανακοίνωσε πως το κόμμα τους θα απέχει από τη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που είναι μυστική και με κάλπη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με τους βουλευτές, λόγων μέτρων, να ψηφίζουν σε 5 ομάδες των 60 ατόμων.