Οικονομία

«Κλειδί» για τη σωτηρία του τουρισμού οι αερομεταφορές

19.05.2020 | 19:50 Eνσωμάτωση

Με στόχο να μη χαθεί ολόκληρη η αγορά του εξωτερικού και να διασωθεί ένα τμήμα έστω της φετινής τουριστικής σεζόν, οι επιχειρηματίες του κλάδου προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, «κλειδί» στην προσπάθεια διάσωσης αποτελούν οι αεροπορικές συγκοινωνίες, από τον τρόπο λειτουργίας των οποίων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και η ροή επισκεπτών προς την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση επιταχύνει το άνοιγμα του τουρισμού, με πιθανότερη ημερομηνία την 15η Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η 1η Ιουνίου.

Η κυβέρνηση μάλιστα φαίνεται να εγκαταλείπει και την ιδέα των τεστ για τον κορωνοϊό κατά την είσοδο των τουριστών στη χώρα.

Μία δύσκολη χρονιά καλείται να αντιμετωπίσει φέτος ο ελληνικός τουρισμός, με τη στρόφιγγα των κρατήσεων κλειστή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Πάνω από 30 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα και όλα έδειχναν πως το φετινό καλοκαίρι θα ήταν μια ακόμα καλύτερο.

Για τους ανθρώπους του τουρισμού το «κλειδί» για την επανεκκίνησή του είναι οι αερομεταφορές.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σύνοδο Κορυφής της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν τρόποι για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού, των μετακινήσεων και των μεταφορών.

Το BBC αφιέρωσε μία εκπομπή στο ελληνικό καλοκαίρι με τίτλο: «Στην Ελλάδα για διακοπές;» Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την σκέψη του υπουργείου να μην μπαίνουν οι τουρίστες σε 15 μέρες καραντίνα.

Η Ελλάδα έχει στη φαρέτρα ένα μεγάλο όπλο, την καλή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μηδενικά κρούσματα σε πολλά νησιά, που αποτέλεσαν την καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.