Καιρός

Καιρός: Επιδείνωση από Πέμπτη, πτώση θερμοκρασίας και βροχές

19.05.2020 | 14:01 Eνσωμάτωση

Υποχωρούν σταδιακά οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, για να περάσουμε σε μια σύντομη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και δυνατούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη, από το πρωί περιμένουμε αρκετή λιακάδα με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά βέβαια η ήλιος θα κυριαρχήσει, με τις αραιές αυτές νεφώσεις να μετακινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Προς το βράδυ όμως και από τα δυτικά, κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα θα ξεκινήσουν διάσπαρτες βροχές ασθενούς έντασης αρχικά, οι οποίες μέσα στη νύχτα θα ενταθούν λίγο μέχρι μέτριας έντασης και έτσι θα ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού που θα δούμε στη συνέχεια.

Θα δροσίσει λίγο έπειτα από την παρατεταμένη ζέστη των τελευταίων ημερών. Στα βόρεια το μεσημέρι θα φτάσει η θερμοκρασία τους 31 βαθμούς, 27-30 στα δυτικά, 33 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 35-36 στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο νότιοι, θα ενισχυθούν λίγο μέσα στη μέρα 3-5 και στα νότια δυτικοί μέχρι 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό και λίγες αραιές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία από 20-33, νότιοι άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 19-28 με ένα ΝΑ άνεμο στο Θερμαϊκό στα 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ίσως και λίγο πιο χαμηλά και οι άνεμοι βόρειοι 5-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι βροχές από τα κεντρικά ηπειρωτικά και νοτιότερα, διάσπαρτες και μέχρι μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ, πιο ήπιοι στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ.