Κόσμος

Γαλλία: Κλείνουν σχολεία μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού

19.05.2020 | 13:41 Eνσωμάτωση

Μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή των Γάλλων μαθητών στα θρανία ορισμένα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν και πάλι εξαιτίας νέων κρουσμάτων κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία άνοιξε ξανά περίπου 40.000 προσχολικά και δημοτικά σχολεία την περασμένη εβδομάδα, με τάξεις περιορισμένες σε 15 μαθητές.

Περίπου το 30% των παιδιών επέστρεψαν στο σχολείο. Oκτώ σχολεία στη γαλλική πόλη  Ρουμπέ έβαλαν «λουκέτο» αφότου ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον μαθητή που έχει νοσήσει από Covid-19, και για τον λόγο αυτό τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν προσωρινά για προληπτικούς λόγους.

Αναμένεται να ξανανοίξουν στις 25 Μαίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας. Συνολικά στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 70 κρούσματα στα σχολεία όλης της χώρας.

Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά η Αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων ενέκρινε την πρώτη δοκιμασία διάγνωσης του κορωνοϊού πολύ γρήγορα με νέα τεχνολογία.