Οικονομία

Γ. Μαντέλας: Μπορεί να δούμε πιο ορμητικό το άνοιγμα του τουρισμού γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε άλλες καθυστερήσεις

19.05.2020 | 21:14 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας, αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία.

Έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οι  προβλέψεις για το πώς πήγε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το οποίο είναι και το εφιαλτικό γιατί έγινε το lockdown. Οι εκτιμήσεις που γίνονται μιλούν για σαφώς διψήφιο ποσοστό, κάνουν λόγο ακόμα και για 15%. Είναι ένα αρνητικό ρεκόρ», σημείωσε ο Γιώργος Μαντέλας.

«Ήταν αστραπιαίο το χτύπημα. Στη σκιά αυτού του πράγματος, αύριο ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις. Είναι βαριά η σκιά και νομίζω ότι εξ αυτού του γεγονότος μπορεί να δούμε πιο ορμητικό το άνοιγμα του τουρισμού γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για να παίξουμε άλλες καθυστερήσεις. Νομίζω θα βοηθήσουν και οι ανακοινώσεις που κάνουν κάθε απόγευμα οι ειδικοί, και είναι θετικές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το περίγραμμα της πρότασης Μέρκελ – Μακρόν, ο Γιώργος Μαντέλας τόνισε ότι «δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει αυτό που λέει η Γαλλία ή η Γερμανία. Το Παρίσι επιμένει ότι θα είναι βασικά επιχορηγήσεις, ενώ η Γερμανία μιλάει για χρέος. Αν εφαρμοστεί ο κανόνας που λέει ότι στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί και οδεύσουμε προς το χρέος, νομίζω ότι δεν θα είναι και τόσο θετικά τα πράγματα».