Ελλάδα

Εικόνες κανονικότητας και… χαλάρωσης

19.05.2020 | 16:24 Eνσωμάτωση

Η επαναφορά στην κανονικότητα συνεχίζεται με τους πολίτες σε αρκετές περιπτώσεις να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτοπροστασίας μόλις λίγες ημέρες μετά την άρση της καραντίνας.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν 545 επιβάτες από τα Χανιά που παραδέχονται πως είναι δύσκολο να μην βγάλουν την μάσκα σε ένα πολύωρο ταξίδι.

Στην Μύκονο στήθηκε υπαίθριο πάρτι. Η αστυνομία όμως το χάλασε. Οι ουρές από την άλλη συνεχίζονται στην υπηρεσία ασύλου ενώ στα λεωφορεία μετά το ρεπορτάζ του LIVE NEWS πάρθηκαν αυστηρά μέτρα για να μην υπάρχει συνωστισμός. 

Η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται με ουρές και συνωστσιμό στην υπηρεσία ασύλου και σήμερα, ολονύχτια πάρτι στην μύκονο, και την προσμονή των επαγγελματιών της εστίασης πως το αυριανό διάγγελμα του πρεωθυπουργόι θα εχει κάποια θετική έκπληξη για την επαναλέιτουργία τους.

Στο λιμάνι του Πειραιά 545 επιβάτες έφτασαν τα ξημερώματα από τα Χανιά. Το καράβι έδεσε στιος 6:15 το πρωί. Οι επιβάτες πάντως λένε πως στο πολύωρο ταξίδι ήταν αδύνατο να φορούν όλοι συνεχώς τις μάσκες τους.

Από την άλλη στην Κρήτη στα ΚΤΕΛ που άρχισαν τις διαδρομές μεταξυ των νομων του νησιου μπηκαν αυτόματοι πωλητες για μάσκες.

Στα αστικά λεωφοερεια η κατάσταση ήταν καλύτερη σήμερα. Μια μερα μετά τις εικόνες όπου επιβάτες ‘ήταν στοιβαγμενοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία η αστυνομια έκανε πιο αισθητή την εμφάνιση της για να επιβάλει τη χρήση μάσκας και την επιβίβαση όσων επιβατών επιτρέπεται. 

Το πρόβλημα λύθηκε για σήμερα όμως οι εργαζόμενοι λένε πως θα επιστρεψει όσο δεν αυξάνονται τα λεωφορεία που είναι διαθέσιμα. 

Απίστευτος συνωστισμός για δεύτερη μέρα στην Υπηρεσία Ασύλου

Η εικονα στα αριστερά είναι από τις ουρές έξω από την υπηρεσία ασύλου την Δευτέρα, στα δεξιά είναι η σημερινή εικόνα ίδια και απράλαχτη.

Συνωστισμός, ένταση, μετανάστες που κουνάνε έγγραφα πίσω από τα κάγκελα και οι λιγοστοί υπάλληλοι της υπηρεσίας ποπυ έχουν μείνει οι μισοί λόγω των μέτρων για τον κορωνοίο να είναι σε απόγνωση. Η αστυνομία απλός θεατής. Κάποιοι λένε πως θα φύγουν και θα κάνουν αίτηση online

Στη Μύκονο διοργανώθηκε πάρτι σε μυστική τοποθεσία με την αστυνομία να επεμβάινει

Στην Μύκονο πάρα τις συστάσεις για αποφυγή του συγχρωτισμού στλήθηκε ολονύχτιο πάρτι σε παραλια του νησιού.

Περίπου 100 άτομα συγκντρώθηκαν με ποτά και μουσική όμως η αστυνομία που ενημερώθηκε έφτασε και το πάρτι σταμάτησε μετά από περίπου 2 ώρες

Τουρισμός: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων- Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μετρα για τον τουρισμό. Στο καλάθιο είναι η μείωση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα ποτά και φαγητα από το 24% στο 13% . Ο ΦΠΑ είναι πιθανο να μειωθει και στις μεταφορες..

Το μέτρο αν εφαρμοστεί θα βοηθήσει ιδιαίτερα περιοχές όπως η Αντίπαρος που κάποτε βούλιαζε από τουρίστες και τώρα είναι άδεια. 

Η χωρα μας θέλει να επιταχυνθεί το άνοιγμα του τουρισμού και στόχος παραμένει να ανοίξουν τα σύνορα για τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ από την 1η Ιουλίου.