Κόσμος

Ειδήσεις από τον κόσμο με τη ματιά του MEGA

19.05.2020 | 10:10 Eνσωμάτωση

Ινδία και Μπαγκλαντές ετοιμάζονται για την ισχυρότερη καταιγίδα όλων των εποχών στον κόλπο της Βεγγάλης, σύμφωνα με το CNN. Στις συγκεκριμένες περιοχές κατοικούν περίπου 14.000.000 πολίτες. Οι άνεμοι που θα πνέουν θα φτάσουν τα 270 χλμ την ώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθιστώντας την κατάσταση άκρως επικίνδυνη, τη στιγμή που η Ινδία θρηνεί πάνω από 3.000 νεκρούς από κορωνοϊό.

Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει πως η Κίνα επιβάλει ένα ισχυρό Lockdown στην πόλη Σουλάν, όπως ακριβώς έγινε και στην Ουχάν. Πρόκειται για μια πόλη στα σύνορα με τη Ρωσία, όπου σημειώθηκε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Το BBC αναφέρει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι του χορηγείται εδώ και μερικές μέρες υδροχλωροκίνη προληπτικά για τον κορωνοϊό. Παράλληλα έδωσε προθεσμία 30 ημερών στον ΠΟΥ για να κάνει κάποιες βελτιώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνει μόνιμη.

Στην επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αναφέρονται ευρέως τα διεθνή ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τη σημασία του μνημείου αλλά και τον συμβολισμό του ανοίγματος του Ιερού Βράχου, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιστροφής στη νέα «κανονικότητα».

Επιχειρηματίας στο Μέριλαντ των ΗΠΑ προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ευρηματική ιδέα προκειμένου να κρατήσει την πελατεία του τηρώντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις ασφαλείας. Χρησιμοποίησε λοιπόν, σαμπρέλες διαμορφώνοντάς τες σε τραπέζια, έτσι ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν το ποτό τους μη φοβούμενοι τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.