Ελλάδα

Δεύτερη πτήση από Φρακφούρτη στο «Ελ. Βενιζέλος» – Εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες

19.05.2020 | 13:51 Eνσωμάτωση

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, οπότε θα πυκνώσουν και οι πτήσεις από και προς Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δεύτερη πτήση έφτασε σήμερα (19/5)από τη Φρανκφούρτη με 190 άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού κατά την άφιξή τους.

Στη συνέχεια, υπό την επίβλεψη και της ελληνικής αστυνομίας, επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε δυο κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας στην οδό Πειραιώς, όπου θα παραμείνουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για τον κορωνοϊό. Ήταν η δεύτερη καθημερινή πτήση από Φρανκφούρτη μετά την παύση των πτήσεων.

Οι προετοιμασίες στο αεροδρόμιο για την 15η Ιουνίου είναι πυρετώδεις. Σε αρκετούς χώρους τοποθετούνται προστατευτικά πλεξιγκλάς, ενώ ήδη ένας φόρτος εργασίας έχει πέσει καθώς έχει αυξηθεί η συχνότητα των πτήσεων εσωτερικού.

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα είναι όλοι οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες στην εστίαση, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τα σχέδια για την οικονομία και τον τουρισμό, που αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ, (11%).

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς, χωρίς οι καταστηματάρχες να έχουν ακόμα τις επίσημες οδηγίες για την κατάλληλη διάταξη των τραπεζοκθισμάτων.

Στην Πάτρα, εν αναμονή των μέτρων βρίσκονται και οι ξενοδόχοι. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την προσαρμογή των υπηρεσιών στα νέα μέτρα.