Οικονομία

Αυτό είναι το πλάνο μέτρων για την Aegean

19.05.2020 | 17:21 Eνσωμάτωση

Τη γενναία κρατική ενίσχυση της Aegean ζήτησε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας και ο εκδότης της Εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης, σχολίασε τον τρόπο που θα δωθεί αυτή η οικονομική ενίσχυση.

Την ανάγκη της ενίσχυσης από την ελληνική κυβέρνηση επισήμανε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας για να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας και να διατηρήσει το σημερινό δίκτυο πτήσεων χωρίς δραστικές περικοπές και μείωση μεγέθους.

Ο Θανάσης Μαυρίδης σχολίασε τα δεδομένα κρατικής βοήθειας της Aegean επισημαίνοντας, πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση», εφόσον δανείσει χρήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Αν είναι κάθε χρόνο να πληρώνουμε την Aegean όπως την Ολυμπιακή, δεν το συζητάμε.

Η Aegean μαι πετυχημένη εταιρεία, κατάφερε να επιβιώσει απέναντι σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνιστμού και ζητά για μια χρονιά χρήματα, η Ολυμπιακή το έκανε κάθε χρόνο και χωρίς τον κορωνοϊό. 

Σε όλη την ευρώπη οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν βοήθεια και όχι κρατική ενίσχυση με χρήματα δανεικά κι αγύριστα. 

Πιστεύω πως η Aegean χρειάζεται χρήματα, αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – εταιρείας, αν κρίνουμε από τα ποσά που έχουν δοθεί ήδη σε άλλες εταιρείες, από άλλες κυβερνήσεις, θα' ναι πάνω από 400 εκατομμύρια. Μπορεί να είναι και παραπάνω. 

Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος που έγινε με τις τράπεζες. Δεν νομίζω πως η οικ. Βασιλάκη ζητά κάτι τέτοιο, ζητούν βοήθεια. 

Η σημερινή διοίκηση της Aegean έχει αποδείξει ότι είναι ικανη, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έλεγχο.  Πιστεύω θα είναι μια μορφή δανεισμού. Δεν πρέπει και δεν νομίζω να είναι δανεικά κι αγύριστα»