Κόσμος

Αγωγή με υδροξυχλωροκίνη λαμβάνει ο Τραμπ

19.05.2020 | 14:32 Eνσωμάτωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαφνιάζει τους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι λαμβάνει αγωγή με υδροξυχλωροκίνη. 

«Θα εκπλαγείτε με το πόσοι άνθρωποι παίρνουν (υδροξυχλωροκίνη) και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Το παίρνουν πάρα πολλοί. Κι εγώ τυγχάνει να το παίρνω» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος. 

«-Υδροξυχλωροκίνη;» τον ρώτησε δημοσιογράφος, με τον Τραμπ να απαντά: «Παίρνω υδροξυχλωροκίνη. Αυτήν τη στιγμή ναι. Ξεκίνησα πριν δύο εβδομάδες». 

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέλος των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι σχολίασε καυστικά. 

«Θα προτιμούσα να μην παίρνει κάτι που δεν είναι εγκεκριμένο από τους επιστήμονες ειδικά λόγω της ηλικίας του και…πώς να το πω…του βάρους του…πάσχει από παχυσαρκία λένε» τόνισε. 

Την ενέργεια αυτή του Τραμπ σχολίασε μέσω twitter και η ηθοποιός Mπάρμπρα Στρέιζαντ αποδίδοντας τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου σε ενδεχόμενη προσπάθεια προώθησης του συγκεκριμένου φαρμάκου προς όφελος συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, μετοχές της οποίας έχει και ο ίδιος.

Εντείνονται οι απειλές Τραμπ κατά ΠΟΥ

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως συνέχισε την επικριτική του στάση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού χαρακτηρίζοντας τον οργανισμό ως «μαριονέτα» της Κίνας. 

Μάλιστα δημοσίευσε στο Twitter επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Τεντρός Γκεμπρεγέσους με την οποία τον απειλεί πως αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές εντός 30 ημερών, θα μετατρέψει την προσωρινή διακοπή της αμερικανικής χρηματόδοτησης προς τον Οργανισμό σε μόνιμη, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποχωρήσουν από αυτόν.

Δέσμευση ΠΟΥ για διαφάνεια

Ο Γκεμπρεγέσους από την πλευρά του δεσμεύτηκε για διαφάνεια ανακοινώνοντας ότι ο  ΠΟΥ θα επανεξετάσει τον χειρισμό της αντιμετώπισης της επιδημίας. 

«(Πρεπει να ακολουθήσουμε) ένα σύστημα παγκόσμιας αξιολόγησης στην οποία οι χώρες θα συμφωνήσουν να έχουν τακτική και διαφανή αξιολόγηση της ετοιμότητάς τους» ανέφερε ο γεν. διευθυντής του ΠΟΥ. 

Κίνα: Από αμερικανικό εργαστήριο ξέφυγε ο ίος

Η Κίνα πάντως περνά στην αντεπίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτείων αφήνοντας υπόνοιες ότι ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο του αμερικανικού στρατού ενώ δήλωσε πως στηρίζει τη διερεύνηση του χειρισμού της επιδημίας αλλά επέμεινε ότι κάθε έρευνα θα πρέπει να γίνει αφότου περιοριστεί ο ιός.))