Ελλάδα

Χουδαλάκης στο MEGA: Η αύξηση των δρομολογίων έπρεπε να είναι αυτονότητη

18.05.2020 | 20:59 Eνσωμάτωση

Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιώργος Χουδαλάκης, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε εικόνες που προκαλούν έντονο προβληματισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τον κόσμο να συνωστίζεται λόγω των αραιών δρομολογίων με αποτέλεσμα την απόλυτη έλλειψη αποστάσεων προστασίας.

Ο κ. Χουδαλάκης μίλησε στο κεντρίο δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέροντας σχετικά τα εξής:

«Υπάρχει ηθικός αυτουργός και δεν είναι άλλος από την απαραίτητη πρόβλεψη, που ήταν αυτονόητη μετά και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Έπρεπε να έχουν κανονίσει το 122 για παράδειγμα, να μην περνάει ανά 1 ώρα ή ανά 40 λεπτά. Αυτονόητα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα συνωστισμού. 

Η αύξηση των δρομολογίων έπρεπε να είναι αυτονότητη. Όταν είχαμε το lockdown μειώθηκαν περίπου στο μισό τα δρομολόγια. Έπειτα ειπώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών ότι θα επανέλθουμε με τον ίδιο αριθμό λεωφορείων. 

Ταυτόχρονα όμως ανακοινώθηκε ότι το κάθε λεωφορείο θα κινείται στο 50% της δυνατότητάς του. Θα είχαμε τον ίδιο στόλο που θα μπορούσε να κάνει τη μισή δουλειά.

Ρώτησα στο Υπ. Ανάπτυξης πόσοι εργαζόμενοι γύρισαν σήμερα στη δουλειά τους. Η απάντηση ήταν 4.000. Την άλλη Δευτέρα 330.000 θα γυρίσουν οι εργαζόμενοι όταν ανοίγει η εστίαση. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα συμβεί;»