Ελλάδα

Τρίτο βήμα προς την κανονικότητα: Άνοιξαν αρχαιολογικοί χώροι – Νέα μέτρα για ακτοπλοϊκές συνδέσεις

18.05.2020 | 12:04 Eνσωμάτωση

Σήμερα άνοιξαν μεταξύ άλλων και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ ξεκινά και η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων καθώς τα πρώτα πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε το βράδυ από την Κρήτη προς τον Πειραιά.

Άνοιξε εκ νέου σήμερα ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για τους επισκέπτες με συγκεκριμένα μέτρα. 

Εκεί, βρέθηκε, νωρίτερα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία κίνηση συμβολισμού. Παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στον ιερό βράχο, έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες. 

Ειδικότερα, ο χώρος χωρίστηκε σε δύο μέρη, σε κάθοδο και άνοδο, προκειμένουν να μην υπάρχει συνωστισμός. Έχουν τοποθετηθεί plexi-glass αλλά και σηματοδοτήσεις για τη διατήρηση αποστάσεων. Θα υπάρχουν αντισηπτικά στο χώρο, ενώ στα εκδοτήρια, θα δίδεται μάσκα σε όσους επισκέπτες δεν διαθέτουν.

Στο άνοιγμα της Ακρόπολης αναφέρθηκαν πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα μουσεία της χώρας.

Σε ότι αφορά τη… νέα πρεμιέρα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της ηπειρωτικής με τη νησιωτική χώρα, οι μετακινήσεις θα διέπονται από υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική, ενώ κατά την επιβίβαση θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εκκινούν τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, και την επόμενη Δευτέρα, θα επαναλειτουργήσουν όλες οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία, το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη, λειτουργούν χωρίς air condition.