Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επαναλειτουργίας της Ακρόπολης

18.05.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Παγκόσμιο γεγονός το άνοιγμα της Ακρόπολης, φιγουράρει στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας. Μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα προβάλουν την είδηση ότι η Ελλάδα ανοίγει και πάλι από σήμερα τους αρχαιολογικούς χώρους της και υπογραμμίζουν τον σημαντικό συμβολισμό που εκπέμπει το άνοιγμα του Ιερού Βράχου, στην προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία.

Με θετικά σχόλια για την Ελλάδα, ο ανταποκριτής του δικτύου ABC ενημέρωσε τους Αμερικανούς για την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.   

Έλληνες αλλά και ξένοι που βρίσκονται στη χώρα μας για σπουδές ή μόνιμα, ήταν από τους πρώτους τυχερούς που απόλαυσαν τον Ιερό Βράχο χωρίς την κοσμοσυρροή άλλων εποχών.

Άνοιξε ξανά ένας από τους πιο φημισμένους χώρους του πολιτισμού, γράφει στον ιστότοπό του το CNN, το ίδιο και το Γαλλικό πρακτορείο.

Εικόνες από τον Ιερό Βράχο μετέδωσαν επίσης το διεθνές πρακτορείο Reuters και το γαλλικό κανάλι BFM. Ανοίγει ξανά η Ακρόπολη, τονίζει και το αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Την Ακρόπολη επισκέφτηκε το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μία συμβολική κίνηση ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.