Πολιτική

Θεοδωρικάκος στο MEGA: Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε μια μεγάλη επιτυχία στον υγειονομικό τομέα

18.05.2020 | 17:16 Eνσωμάτωση

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο «LIVE NEWS» για την πορεία της χώρας προς την «κανονικότητα», εμφανίστηκε ικανοποιημένος και έδωσε τα εύσημα στους πολίτες για την υπεύθυνη στάση τους. 

Συνωστισμός έχει παρατηρηθεί στα λεωφορεία με τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες για αραιά δρομολόγια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS έκανε έναν πρώτο απολογισμό για την έως τώρα διαχείριση της επιστροφής στην κανονικότητα. 

Θετική η εικόνα στον δημόσιο τομέα καθώς έχει ήδη επιστρέψει το 70% των υπαλλήλων στην εργασία τους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η ελληνική κοινωνία πειθαρχεί στα μέτρα έως σήμερα. Έχει επιστρέψει το 70% του δημοσίου και εργάζεται κανονικά. Συνεχίζουν να υφίστανται οι άδειες ειδικού σκοπού.Οι ευπαθείς ομάδες που είναι εργαζόμενοι του δημοσίου θα παραμείνουν για ένα ακόμα μήνα στα σπίτια τους»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται με τα Μ.Μ.Μ. ανέφερε: «Γνωρίζω πως έχουν ενισχυθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων και οι πολίτες φορούν μάσκα, κινούνται με υπευθυνότητα. 

Ας μην βιαζόμαστε να δούμε αρνητικά τα πράγματα. Η εικόνα είναι θετική,υπάρχει πειθαρχεία των πολιτών» 

«Τα σχολεία λειτουργούν έχοντας πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Τα παιδιά στέκονται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε μια μεγάλη επιτυχία στον υγειονομικό τομέα. Που οφείλεται στα έγκυρα μέτρα της κυβέρνησης και στην συλλογική υπευθυνότητα των πολιτών»

Ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης, ο υπουργός εσωτερικών αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να σταθεί αρωγός στους καταστηματάρχες.

«Η θετική εικόνα σε παραλίες υπάρχει, λόγω της απόλυτης υποστήριξης υλικοτεχνικής υποδομής στους δήμους ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους,  για να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες και να τους διευκολύνουμε να πάρουν και μια σειρά μέτρων για τους καταστηματάρχες της εστίασης. 

Η λογική μας είναι ότι η αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει, δεν μπορούμε με μια γενική οδηγία να καλύψουμε όλη τη χώρα. Δώσαμε τη θεσμική δυνατότητα να γίνουν αλλαγές.  Δίνουμε με νόμο τη δυνατότητα να γίνει επέκταση του χώρου να υπάρχει 1,5 μέτρο ανάμεσα στα καταστήματα ώστε να γίνουν οι διελεύσεις των πεζών»

Ενώ κλείνοντας στάθηκε στο πως έχουν χειριστεί οι πολίτες την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η ελληνική κοινωνία απέκτησε σοβαρό επίπεδο ωριμότητας.Να βοηθήσουμε όλοι με τη στάση και τη συμπεριφορά μας»