Ελλάδα

Στην Ακρόπολη δέος και στους δρόμους… χάος

18.05.2020 | 16:31 Eνσωμάτωση

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει το πρώτο ταμείο μετά τη χαλάρωση των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, οι εικόνες στα λεωφορεία, με τους επιβάτες να είναι στριμωγμένοι σαν σαρδέλες κι να αγανακτούν μέχρι να φτάσουν στους προορισμούς τους έρχονται να δείξουν ότι τα προβλήματα με τον συνωστισμό παραμένουν.

Το πρωί η νέα πραγματικότητα γινόταν αντιληπτή στα εμπορικά κέντρα που άνοιξαν μετά από 2 μήνες και φυσικά στην Ακρόπολη, το άνοιγμα της οποίας σηματοδότησε η παρουσία της ΠτΔ.

Τουρίστες και υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού με μάσκες, στους πίνακες ενδείξεις για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και στα ενδότερα δημοσιογράφοι και οπερατέρ διεθνών ΜΜΕ, με τις ανταποκρίσεις τους να ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα όμως στην λεωφόρο Βουλιαγμένης η τάξη πήγαινε περίπατο…

Η κάμερα της εκπομπής μπαίνει σε λεωφορείο με κατεύθυνση τη Σαρωνίδα. Οι εικόνες βγαλμένες από τα παλιά. Από τότε που δεν είχε μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός. Ο ένας δίπλα στον άλλον, με τους περισσότερους επιβάτες να δείχνουν εκνευρισμένοι και πολλούς να κατευθύνονται στην παραλία…

Τα δρομολόγια όπως μας λένε δεν έχουν πυκνώσει μετά τη χαλάρωση των μέτρων. Η αναμονή είναι μεγάλη και η ταλαιπωρία μέσα στα λεωφορεία διαρκείς.

Τα μόνα σημεία που ήταν κενά, ήταν οι θέσεις όπως αυτή, με την ειδική σήμανση ότι πρέπει να μείνουν κενές. Όπως και στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στη βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση τα εμπορικά κέντρα που άνοιξαν μετά τις αρχές Μαρτίου, το βλέμμα μας κεντρίζει η ατελείωτη ουρά έξω από την υπηρεσία ασύλου, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η υπηρεσία ξανάνοιξε χωρίς καμία προετοιμασία για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων, με τους υπαλλήλους στα γραφεία να είναι οι μισοί για να διευκολυνθεί η τήρηση των σωστών αποστάσεων.

Σε μεγάλο εμπορικό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας τα ρολά σηκώθηκαν και οι πρώτοι πελάτες άρχισαν να μπαίνουν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί…

Όλοι με μάσκες, με τα αντισηπτικά να βρίσκονται στις εισόδους όλων των καταστημάτων και τις κυλιόμενες σκάλες να απολυμαίνονται συνεχώς.

Η κίνηση σύμφωνα με ιδιοκτήτες καταστημάτων και υπαλλήλους ήταν υποτονική.

Σε μια μέρα που θυμίζει όσο τίποτα την παλιά κανονικότητα, οι ύμνοι του Βρετανού δημοσιογράφου στην Ακρόπολη για την Ελλάδα, κάνουν την καλύτερη διαφήμιση ενόψει του πολύ δύσκολου καλοκαιριού που πλησιάζει…