Ελλάδα

«Restart» στην εστίαση στις 25 Μαΐου: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

18.05.2020 | 14:12 Eνσωμάτωση

Στην Πλατεία Μαρκάτου στην Πάτρα βρέθηκε η κάμερα του MEGA καταγράφοντας τις προετοιμασίες των καταστηματαρχών για το επερχόμενο άνοιγμα της εστίασης στις 25 του μήνα.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ ζητούν περισσότερο χώρο για να μπορέσουν να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, καθώς, όπως λένε, με τα μέχρι στιγμής μέτρα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική φάση που βρίσκονται.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σχολίασε σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης ότι «καμία πίεση, όλα γίνονται με συζήτηση. Η ειδική επιστημονική επιτροπή δεν είναι ένα ή δύο άτομα. Είναι 40 άτομα. Είναι επιστήμονες από όλες τις ειδικότητες, κυρίως επιδημιολόγοι – λοιμωξιολόγοι, και αυτοί αποφασίζουν με γνώμονα τα αποτελέσματα που λαμβάνουν. Επομένως καμία πίεση. Συζητήσαμε και τα μέτρα και τους κανόνες που θα εφαρμόσουμε στο χώρο της εστίασης, νομίζω ότι στο τέλος πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, και θα έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα – δυναμικότητα για την έναρξη της επόμενης Δευτέρας».