Κόσμος

Ο φακός της επικαιρότητας κάνει τον γύρο του κόσμου

18.05.2020 | 20:28 Eνσωμάτωση

Ο φακός της επικαιρότητας καταγράφει τη μοιραία πτήση ενός αεροσκάφους των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά, τη μετατροπή του κοινοβουλίου του Χονγκ Κονγκ σε αρένα και έναν εντυπωσιακό υδροστρόβιλο, που έκανε άνω κάτω περιοχές του Τέξας.

Το αεροσκάφος επιδείξεων πιάνει φωτιά λίγο μετά την απογείωσή του και συντρίβεται κάθετα στο έδαφος στον δυτικό Καναδά.

Η πιλότος σκοτώθηκε, ο συγκυβερνήτης τραυματίσθηκε σοβαρά. Το αεροπλάνο συμμετείχε σε επίδειξη του επίλεκτου σμήνους της πολεμικής αεροπορίας στη πόλη Κάμλουπς, για την εμψύχωση εκείνων που συμμετέχουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στο Χονγκ Κονγκ, το τοπικό κοινοβούλιο μετατράπηκε σε ρινγκ για δεύτερη φορά σε ένα μήνα.

Κυβερνητικοί βουλευτές ήλθαν στα χέρια με συναδέλφους τους που ζητούν εκδημοκρατισμό και επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ποινικοποίηση της προσβολής του εθνικού ύμνου της Κίνας.

Οι φρουροί της βουλής απομάκρυναν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και συνεχίστηκε η εξέταση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναν εντυπωσιακό υδροστρόβιλο «αιχμαλώτισε» στην κάμερα του κινητού του ένας περαστικός σε λίμνη του Τέξας.

Το φαινόμενο διήρκησε πάνω από 20 λεπτά και προκάλεσε αρκετές ζημιές στην πόλη Mάλακοφ στις όχθες της λίμνης.

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πηγαίνουν για ψάρεμα στη λίμνη και να παρακολουθούν την πρόγνωση του καιρού.